Пътен полицай получи условна присъда и забрана да заема държавна длъжност

...
Пътен полицай получи условна присъда и забрана да заема държавна длъжност
Коментари Харесай

Условна присъда за полицай, изнудвал момиче с глоби, сваляне на регистрационните номера и заключване в РПУ - Темида

Пътен служител на реда получи условна присъда и възбрана да заема държавна служба в системата на Министерство на вътрешните работи за период от 3 години, откакто е изнудвал момиче, че ще я санкции с хиляди левове, че ще й смъкна регистрационните табели и, че ще я заключи в полицейско ръководство.  

От Софийската градска прокуратура оповестиха, че по искане на държавното обвиняване служителят на реда К.Г. е приет за отговорен, като наложеното от Софийски градски съд наказание е отнемане от независимост за период от 2 години с 4-годишен изпитателен период, глоба от 2000 лева и отнемане от право да заема държавна служба в системата на Министерство на вътрешните работи за период от 3 години.

Не излиза наяве дали мъжът ще може да заеме държавна служба към друго ведомство.

На 1 ноември 2019 година сред 3 и 4 ч. в София К.Г. изискал и взел от шофьорката 230 лева, с цел да не извърши извърши инспекция на автомобила, да не сформира нужната документи и да не уведоми дежурния в съответното районно ръководство.

Парите били поискани посредством изнудване, така като пътният служител на реда заплашил момичето, че я грози санкция от 2000 лева, защото е млад водач и след 22 ч. не може да кара без компаньон, че ще бъдат свалени регистрационните номера на автомобила, който кара и че ще я заключат в районното полицейско ръководство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР